|
 |
 |
 |
 |
| Autor |
Wiadomość |
fanatyczna223
|
|
Powrót do picia po traumatycznym wydarzeniu |
|
Rok temu straciłam mamę i jakoś niepostrzeżenie zaczęłam pić żeby znieczulić ten ból. Zawsze wcześniej piłam towarzysko i umiarowanie, ale teraz widzę, że coś się zmieniło i że alkohol stał się moim sposobem na radzenie sobie z żałobą.
Na jednej z grup wsparcia po stracie bliskiej osoby ktoś wspomniał o terapii uzależnień w Warszawie i tak trafiłam na https://bonustempus.pl/ gdzie przeczytałam o powiązaniach między traumą a uzależnieniem. To mi dużo wyjaśniło, bo wcześniej nie rozumiałam dlaczego nagle mam taki problem, skoro nigdy wcześniej nie miałam.
Nie wiem, czy potrzebuję terapii uzależnień, terapii żałoby, czy może jednego i drugiego na raz. Boję się, że jedna forma pomocy nie wystarczy i że będę musiała chodzić do wielu różnych miejsc jednocześnie.
Czy ktoś miał podobną sytuację gdzie uzależnienie połączone było z traumą i jak wyglądała taka terapia?
|
|
| Sro Cze 03, 2026 08:11 |
|
 |
Reklama
|
|
| Sro Cze 03, 2026 08:11 |
|
 |
|